Inapoi la pagina principala

Minitenis

Se adresează tuturor copiilor cu vârste de la 4 la 10 ani şi constă în învăţarea tenisului adaptat la fizicul lor. Teren şi rachete de dimensiuni reduse, mingi mai moi pentru un progres mai rapid.

Sunt ultimele tendinţe în materie de tenis juvenil iar cercetările arată că se crează deprinderi corecte, nefiind nevoie de ajustări majore în dinamica loviturii şi deplasării. Practic avem aceleaşi reguli dar aducem tenisul la nivelul de deplasare, motricitate, şi de înţelegere a lucrurilor a unui copil cu vârsta până în 10 ani.

De asemenea se facilitează posibilitatea de a face mai multe activităţi interactive, jocuri cu scopul de a spori atenţia copilului şi de a învăţa prin joacă. Astfel, tenisul te ajută să dobândești abilități de recepție, de percepție, de anticipare, de deplasare și echilibru, de luare a unei decizii într-un timp limitat, de execuție și nu numai. Este un sport complex, care ajută și la o dezvoltare armonioasă.

În cadrul acestui mod de a face tenis avem 3 nivele de joc:

Roşu

Copiii deprind elementele fundamentale ale tenisului încă de la prima lecţie, se simt bine pe teren, joacă în echipă dezvoltând o tehnică bună şi vor experimenta deplasarea pe teren. Rachetele de dimensiuni reduse asigură un contact consistent cu mingea roşie, care are o viteză mică de deplasare. Copiii vor putea să servească, variind direcţia, să menţină un joc constant de peste 20 de lovituri, să varieze viteza şi direcţia mângâi, pentru a controla jocul şi a determina deplasarea adversarului.

Portocaliu

Jucătorii trec către un teren mai mare, corespunzător înălţimii lor, fiind nevoiţi să-şi îmbunătăţească precizia şi să ţină cont de modul în care racheta ia contact cu mingea. Mingea vine ceva mai iute, dar încă furnizează o zonă optimă de lovire. Permite totuşi schimburi mai lungi în comparaţie cu nivelul roşu. Stadiul asigură deprinderea unei game complete de lovituri, incluzând jocul la fileu, jocul de atac şi contraatac, diversificarea loviturilor. Copiii vor lovi mingea cu un scop şi vor putea identifica puncte tari şi puncte slabe în jocul lor şi al adversarilor.

Verde

Mingea verde e mai iute decât cea portocalie, dar încă e mai uşoară şi sare mai puţin decât una obişnuită, galbenă, permiţând dezvoltarea unor tehnici şi tactici de joc avansate.

Jucătorul dobândeşte abilităţi avansate legate de poziţionarea pe teren, de lovirea mingii în urcare şi de transferul de greutate, pentru a se adapta oricărei situaţii de joc.

Inapoi la pagina principala