Informatii Utile

Inapoi la pagina principala

INFORMATII UTILE

ECHIPAMENT

Pentru jocul de tenis de câmp este necesar un echipament adecvat pentru un confort ridicat și mai multa lejeritate pe teren. Acesta este compus din tricou (de preferat din material respirabil), pantaloni scurți pentru băieți sau rochie de tenis pentru fete pe perioada verii. Iar pe cea a iernii cu trening confortabil.

Este necesar un tricou de schimb și un prosop pentru transpirație pus într-un rucsac pentru sport. Tenisul de joaca pe mai multe suprafețe (iarba, hard, zgura) în cazul nostru fiind vorba de teren cu zgura. Pentru aceasta suprafața este necesar sa aveți adiași cu talpa plata și lata (interzis crampoane și bocanci).

CUM ALEGEM RACHETA?

Teoretic, fără a beneficia de îndrumare, părintii au tendința de a da pe mana copilului o racheta cât mai mare, fără a tine cont de elemente precum înălțimea și greutatea corporala a acestuia.

Ca o indicație de baza, atunci când copilul sta drept, cu mana pe lângă corp, dacă racheta pe care o tine de capăt mânerului atinge solul, înseamna ca este prea mare. Din aceasta cauza, tenisul i s-ar putea părea copilului o corvoada, pentru ca va întâmpina dificultăți în a controla mingea, ar putea dezvolta un stil de joc mult prea pasiv, ba chiar s-ar putea accidenta. Trebuie sa existe o distanta de o moneda sau un centimetru fata de sol.

Se recomanda anumite dimensiuni ale rachetei în funcție de nivelul de joc: rosu (E-E cm), portocaliu (E-E cm), verde (E-E cm). Și gripul rachetei este un element important, unul prea gros sau prea subțire dăunând fluentei loviturii.

Recomandam rachete de la brandurile deja consacrate în sportul alb, cum ar fi Babo lat, Wilson, He ad etc.

Inapoi la pagina principala